Domácí paštika – nejlepší recept
Chtěli byste si doma udělat paštiku? Nemusí to být vůbec těžké. Experimentátor tým Verge.cz zvládl přípravu této super paštiky za necelou půlhodinu. Dnešní recept je kombinace několika receptů o paštikách.
Co budeme na paštiku potřebovat?
- 500 g kuřecích jater
- 1/2 kostky másla
- špetku majoránky
- 1 lžičku soli
- špetku pepře
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibuli
- 1 panák smetany
- po hrsti nasekaných mandlí a sušených brusinek
tým Verge.cz spočítal i finance a všechny uvedené suroviny by vás měly stát zhruba 75 korun za 700 g paštiky.
Postup je snadný.
Nejprve důkladně propláchněte játra vodou, nakrájejte je na kousky a odstraňte případné blány. Dále nadrobno pokrájejte cibulku a osmahněte ji na pánvi na dvou lžících másla. Přidejte majoránku, česnek a vše spolu nechte provonět. Pak přidejte játra a zhruba deset minut restujte.
Až jsou játra hotová, celou směs přesunňte do vyšší nádoby, přidejte sůl, pepř a půl kostky másla a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Vše můžeme pro chuť zjemnit panákem smetany. V samotném závěru do paštiky přidejte nasekané mandle a brusinky, nechejte vychladit v ledničce a můžete podávat. Hotová domácí paštika vydrží v lednici i 5 dnů. Přejeme dobrou chuť!