Domácí paštika – nejlepší recept

Chtěli byste si doma udělat paštiku? Nemusí to být vůbec těžké. Experimentátor tým Verge.cz zvládl přípravu této super paštiky za necelou půlhodinu. Dnešní recept je kombinace několika receptů o paštikách.

Co budeme na paštiku potřebovat?

  • 500 g kuřecích jater
  • 1/2 kostky másla
  • špetku majoránky
  • 1 lžičku soli
  • špetku pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibuli
  • 1 panák smetany
  • po hrsti nasekaných mandlí a sušených brusinek

tým Verge.cz spočítal i finance a všechny uvedené suroviny by vás měly stát zhruba 75 korun za 700 g paštiky.

Postup je snadný.

Nejprve důkladně propláchněte játra vodou, nakrájejte je na kousky a odstraňte případné blány. Dále nadrobno pokrájejte cibulku a osmahněte ji  na pánvi na dvou lžících másla. Přidejte majoránku, česnek a vše spolu nechte provonět. Pak přidejte játra a zhruba deset minut restujte.

Až jsou játra hotová, celou směs přesunňte do vyšší nádoby, přidejte sůl, pepř a půl kostky másla a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Vše můžeme pro chuť zjemnit panákem smetany. V samotném závěru do paštiky přidejte nasekané mandle a brusinky, nechejte vychladit v ledničce a můžete podávat. Hotová domácí paštika vydrží v lednici i 5 dnů. Přejeme dobrou chuť!