Jablkové růžičky – nejlepší recept

Dezert, který připomene umění vídeňských mistrů. Jablkové růžičky od týmu Verge.cz rozhodně budou slavit úspěch!

Budete potřebovat následující ingredience:

Jablka

Listové těsto

Skořicový a moučkový cukr

Marmeláda

Postup:

Jablka rozkrojíme a vyjmeme jádřince. Následně je pokrájíme na zhruba jeden až dva milimetrové plátky.

Poté vyválíme listové těsto a rozkrájíme na pěticentimetrové proužky. Ty z poloviny potřeme připravenou marmeládou a zasypeme trochou skořicového cukru, na který položíme několik plátků jablek, vše pak překryjeme druhou polovinou těsta.

Jednotlivé pláty těsta pak z jedné strany zavineme, aby vznikla „růžička“. Vše pak dáme na pečící papír a vložíme na čtvrt hodiny do rozpálené trouby (200 stupňů Celsia). Upečené růžičky pak lehce zasypeme moučkovým cukrem. A můžeme podávat!