Zabíjačková polévka – nejlepší recept

Domácí a tradiční. Bohužel pro ty, kteří žijí v městských bytech, skoro i nedostupná. Zabíjačková polévka je parádní pokrm pro každého, kdo někdy bydlel na vesnici. Ale teď si ji můžete připravit snadno a rychle kdekoliv – stačí jen jedno jelito od řezníka.

Ingredience:

Jedno kroupové jelítko cibule sádlo (může být i olej) půl druhé lžíce hladké mouky půl litru vody dva stroužky česneku dvě lžičky majoránky

sůl a pepř

Postup:

Cibulku nakrájíme najemno a osmahneme, pak zasypeme trochou mouky. Až cibulka zpění a bude růžová, vymačkáme k ní jelítko, směs promícháme a přidáme trochu vody. Poté ještě krátce povaříme a dochutíme kořením a česnekem. Podle chuti lze ještě přidat kroupy (podle staročeské tradice) nebo třeba rýži.