Lívance – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod

INGREDIENCE:

  • 500 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 10 g cukru
  • 10 g droždí
  • sůl
  • vejce
  • 100 g švestkových povidel
  • 50 g tvarohu
  • 50 g kyselé smetany
  • 20 g rostlinného tuku na pečení
  • citrónová kůra

POSTUP

Z malého množství mouky, cukru a droždí s teplým mlékem připravíme kvásek a necháme jej v teple nakynout.

Do zbytku mouky, cukru a vejce postupně přidáváme mléko, citrónovou kůru a kvásek. Připravíme těsto, které dobře vymícháme a necháme vykynout.

Do lívanečníku s rozehřátý tukem naběračkou naléváme těsto, které upečeme dozlatova po obou stranách.

Teplé lívance potřeme švestkovými povidly, posypeme tvarohem a polijeme hustou smetanou.