Lívance – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod
INGREDIENCE:
- 500 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 10 g cukru
- 10 g droždí
- sůl
- vejce
- 100 g švestkových povidel
- 50 g tvarohu
- 50 g kyselé smetany
- 20 g rostlinného tuku na pečení
- citrónová kůra
POSTUP
Z malého množství mouky, cukru a droždí s teplým mlékem připravíme kvásek a necháme jej v teple nakynout.
Do zbytku mouky, cukru a vejce postupně přidáváme mléko, citrónovou kůru a kvásek. Připravíme těsto, které dobře vymícháme a necháme vykynout.
Do lívanečníku s rozehřátý tukem naběračkou naléváme těsto, které upečeme dozlatova po obou stranách.
Teplé lívance potřeme švestkovými povidly, posypeme tvarohem a polijeme hustou smetanou.