Ovesná kaše – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

vločky necháme přes noc nabobtnat

15 minut

INGREDIENCE:

  • 100 g jablek
  • 100 g pomeranče
  • 20 g hrozinek
  • 20 g ořechů
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 dl mléka
  • 50 g medu
  • citronová šťáva
  • 1 dl sladké smetany ke šlehání

POZNÁMKA: ovoce můžete využít jakékoliv dle sezóny či vašich chutí

POSTUP

Ovesné vločky zalijeme mlékem, promícháme a necháme 8-10 hodin stát v chladnu.

Oloupané jablko a pomeranč nakrájíme na kousky, přidáme přebrané hrozinky spařené horkou vodou, mleté ořechy a nabobtnalé vločky.

Všechno promícháme, rozdělíme do misek a nazdobíme šlehačkou.

Ovesné vločky můžeme v mléce nejprve uvařit na hustou kaši a potom promíchat s ovocem.