Ovesná kaše – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
vločky necháme přes noc nabobtnat
15 minut
INGREDIENCE:
- 100 g jablek
- 100 g pomeranče
- 20 g hrozinek
- 20 g ořechů
- 100 g ovesných vloček
- 2 dl mléka
- 50 g medu
- citronová šťáva
- 1 dl sladké smetany ke šlehání
POZNÁMKA: ovoce můžete využít jakékoliv dle sezóny či vašich chutí
POSTUP
Ovesné vločky zalijeme mlékem, promícháme a necháme 8-10 hodin stát v chladnu.
Oloupané jablko a pomeranč nakrájíme na kousky, přidáme přebrané hrozinky spařené horkou vodou, mleté ořechy a nabobtnalé vločky.
Všechno promícháme, rozdělíme do misek a nazdobíme šlehačkou.
Ovesné vločky můžeme v mléce nejprve uvařit na hustou kaši a potom promíchat s ovocem.