Králík na česneku – nejlepší recept
Králík na česneku
ČAS PŘÍPRAVY:
2,5 hod
INGREDIENCE:
- 800 g zadního masa z králíka
- 40 g uzené slaniny
- 60 g tuku
- 40 g cibule
- 15 g česneku
- 10 g hladké mouky
- celé nové koření a pepř
- voda nebo vývar
- sůl
POSTUP
Maso z králíka odblaníme, omyjeme a osušíme. Potřeme jej česnekem utřeným se solí a necháme odležet.
Polovinu slaniny nakrájíme na nudličky a králíka s ní protkneme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí, kterou jsme nakrájeli na drobno zpěníme na tuku. Následně přidáme připravené maso , které mírně podlijeme vývarem nebo vodou a za občasného podlévání vlastní šťávou vše upečeme v troubě doměkka.
Vydušený tuk po vyjmutí masa zaprášíme moukou , osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme.
Porce králíka podáváme polité šťávou a jako přílohu k nim servírujeme houskové knedlíky nebo vařené brambory.