Králík na smetaně – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

3 hod

INGREDIENCE:

  • 3 středně velké cibule
  • 4 králičí stehna
  • sůl
  • černý pepř
  • 200 g plnotučné hořčice
  • 150 g anglické slaniny- nakrájené na nudličky
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • olivový olej
  • plátky másla

Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na dno pekáče. Králičí stehna ze všech stran důkladně osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a položíme je do pekáčku na cibuli. Na maso dáme slaninu a vše zalijeme smetanou. Přidáme pár kapek olivového oleje a pečeme dvě a půl hodiny při 180 °C.

Na poslední půlhodinku přidáme plátky másla a pečeme odklopené.

Jako přílohu podáváme knedlík nebo noky.