Králík na smetaně – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
3 hod
INGREDIENCE:
- 3 středně velké cibule
- 4 králičí stehna
- sůl
- černý pepř
- 200 g plnotučné hořčice
- 150 g anglické slaniny- nakrájené na nudličky
- 500 ml smetany ke šlehání
- olivový olej
- plátky másla
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na dno pekáče. Králičí stehna ze všech stran důkladně osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a položíme je do pekáčku na cibuli. Na maso dáme slaninu a vše zalijeme smetanou. Přidáme pár kapek olivového oleje a pečeme dvě a půl hodiny při 180 °C.
Na poslední půlhodinku přidáme plátky másla a pečeme odklopené.
Jako přílohu podáváme knedlík nebo noky.