Kapustová polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • 1 větší kapusta
  • 4 brambory
  • 11/2 l vody
  • sůl
  • 50 g slaniny
  • 40 g hladké muky
  • špetka pepře
  • 1/2 masoxu
  • 1 vejce

POSTUP

Kapustu očistíme, dobře omyjeme a nakrájíme na nudličky. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme osolenou vodou a uvaříme doměkka.

Poté prolisujeme nebo rozmixujeme.

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozehřejeme ji, přidáme mouku a vytvoříme jíšku, kterou zředíme masoxovým vývarem a odvarem z brambor a kapusty. Vše dobře povaříme.

Podle chuti okořeníme pepřem a nakonec do polévky rozšleháme vejce.