Jablečné lívanečky – nejlepší recept

Týden s jablky pokračuje. Druhým jablečným receptem v řadě od Láďi Hrušky jsou lívanečky. A jak jinak, než velmi snadné na přípravu a chutné …

Lívancema se zavděčíte dětem nebo i návštěvě. Navíc jsou snadné, relativně rychlé a je to klasika, která se hodí na snídani nebo i ke kafi. Lívance vylepšíme o nastrouhaná jablka.

Ingredience na jablečné lívance:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek nahrubo nastrouhaných jablek
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Na polevu si připravte:

  • 1 zakysanou smetanu
  • 1 vanilkový cukr

Postup je opravdu snadný a lívance budete mít raz dva!

Uvedené ingredience pro lívanečky dejte do mísy, pořádně promíchejte a zpracujte v těsto. Jakmile máte těsto, resp. hmotu hotovou, jste v půlce práce! 🙂 Poté už zbývá lívance osmažit. Vezměte pánev nebo lívanečník a lívance do zlatova opečte po obou stranách.

Lívance můžete jíst ihned po upečení, například jen pocukrované. tým Verge.cz na lívance ale připravil i polevu. Opět velmi snadnou. Smíchal kelímek zakysané smetany s vanilkovým cukrem a směs použil k ozdobení lívanečků.

Lívance můžete ozdobit ještě ovocem.