Švestkové knedlíky – nejlepší recept
Láďa dnes dostal recept na švestkové knedlíky. Klasika všech klasik české kuchyně, dalo by se říct. Ale to by nebyly naše recepty, kdyby to bylo na klasický způsob 🙂 Náš dnešní recept na švestkové knedlíky je přímo od našich babiček jde o ryze staročeský recept, který zvládne fakticky každý, neboť základ tvoří jen 3 suroviny a špetka soli. A překvapivě je velice rychlý, protože knedlíky jsou z nekynutého těsta.
Ingredience:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek horké vody
- špetka soli
- švestky
Jak na to? Polouhrubou mouku a sůl nasypeme do mísy a zalijeme horkou vodou. Mícháme a mícháme, dokud nevznikne těsto. Až máme těsto hotové, necháme ho chvilku odpočinout. Poté z něj uděláme váleček, který potom ručně zplácneme.na placku vyskládáme švestky, nakrájíme těsto a kolem švestky uděláme klasicky kuličku, kterou vyválíme v mouce. Knedlíky dáme do vroucí vody na dobu zhruba 7 minut, než vyplavou nahoru.
Knedlíky dozdobíme cikrem, mákem, přelijeme máslem a sníme 🙂