Cheesecake ze sušenek – nejlepší recept

Vyzkoušejte nový snadný cheesecake dort ze sušenek!

Cheesecake je velmi oblíbený na celém světě. Z názvu je patrné jeho složení, a to sýr ze slova cheese a koláč ze slova cake. Sýr můžeme zvolit smetanový (např. mascarpone či ricotta) nebo tvarohový (sýr Lučina nebo cottage). Pokud nemáte sýr, použít můžete tvaroh nebo zakysanou smetanu. Ale raději se držme sýra, toto nejsou recepty Babicy, abychom dávali místo citrónu limetu 🙂

Potřebné ingredience na cheesecake z máslových sušenek:

Ingredience na korpus (za cca 39 kč)

  • 1 a 1/2 balíčku máslových sušenek
  • necelá polovina kostky másla

Ingredience na náplň (cca za 120 kč)

  • 5 velkých kostek sýru Lučina
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 4 vejce

Pokud máte připravené ingredience, můžeme se pustit do práce.

Nejdříve nadrťte máslové sušenky. Ty nadrtíte nejlépe v pevnějším igelitovém sáčku za pomoci kuchyňského válečku. Rozdrcenou směs sušenek zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme. Poté vyložte alobalem dortovou formu na dně i po stranách formy a po stěnách udělejte bez obav klidně i mírný okraj.

Formu můžeme nechat být a můžeme jít na náplň. V míse smíchejte sýr, oba dva druhy cukru a vejce a vyšlehejte do hladka. Poté co budete mít vlijte náplň do dortové formy na připravený korpus.

Dort vložte do předehřáté trouby na 160 °C a pečte jej zhruba 40 minut. Po upečení dort nechejte vychladnout a teprve poté jej vyndejte z formy. Na ozdobení je vhodné ovoce, ideálně maliny či lesní plody.