Štrůdl z pomazánkového másla – nejlepší recept
Milujete také lahodnou chuť klasického štrúdlu? Tak právě štrúdl (chcete-li spisovně a česky, závin) z pomazánkového másla. Ostatně, z něj tým Verge.cz už představil recept na pizzu, která se uchytila doslova na jedničku!
Jako ingredience si připravíme vaničku pomazánkového másla, stejné množství polohrubé mouky, dvě jablka, skořicový cukr, rozinky a vajíčko.
Postup:
- Těsto připravíme z kelímku pomazánkového másla, polohrubé mouky a špetky soli. Vše smícháme v misce, aby se těsto nepřilepovalo, můžeme misku nejdřív vysypat trochou mouky.
- Obě jablka nastrouháme.
- Těsto rozválíme asi na tři milimetry, potom na něj vsypeme nastrouhaná jablka. Je možné přidat podle chuti oříšky, rozinky či skořicový cukr.
- Těsto zabalíme a přetřeme rozmíchaným vejcem.
- Pečeme zhruba 40 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia.