Štrůdl z pomazánkového másla – nejlepší recept

Milujete také lahodnou chuť klasického štrúdlu? Tak právě štrúdl (chcete-li spisovně a česky, závin) z pomazánkového másla.  Ostatně, z něj tým Verge.cz už představil recept na pizzu, která se uchytila doslova na jedničku!

Jako ingredience si připravíme vaničku pomazánkového másla, stejné množství polohrubé mouky, dvě jablka, skořicový cukr, rozinky a vajíčko.

Postup:

  1. Těsto připravíme z kelímku pomazánkového másla, polohrubé mouky a špetky soli. Vše smícháme v misce, aby se těsto nepřilepovalo, můžeme misku nejdřív vysypat trochou mouky.
  2. Obě jablka nastrouháme.
  3. Těsto rozválíme asi na tři milimetry, potom na něj vsypeme nastrouhaná jablka. Je možné přidat podle chuti oříšky, rozinky či skořicový cukr.
  4. Těsto zabalíme a přetřeme rozmíchaným vejcem.
  5. Pečeme zhruba 40 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia.