Fazolky na smetaně – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • 600 g očištěných fazolových lusků
  • 60 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • sůl
  • ocet
  • 5 cl mléka
  • 1 dl husté kyselé smetany
  • 20 g cukru
  • kopr

POSTUP

Očištěné a omyté fazolové lusky nakrájíme na menší kousky, zalijeme horkou vodou tak, aby byly vodou přikryté. Osolíme lusky a pod pokličkou je dusíme do měkka.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme studeným mlékem, přimícháme k uvařeným fazolkám a důkladně povaříme.

Dochutíme pokrm cukrem, octem a nakrájeným koprem a zjemníme smetanou.

Fazolky podáváme jako přílohu k pečenému či dušenému masu.