Vepřové Kung-Pao – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

35 minut

INGREDIENCE:

  • 400 g vepřové kýty
  • 1 vejce
  • l lžička máčeného škrobu
  • sůl
  • 3 lžíce oleje
  • 100 g loupaných pražených arašídů
  • 8 chilli papriček

zálivka:

  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce vína šao-sing
  • půl lžičky wei-su
  • špetka cukru
  • trochu vývaru
  • škrob

POSTUP

Na kostičky nakrájenou vepřovou kýtu promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí a necháme 15 minut odležet.

Zatím si připravíme tmavou zálivku, arašídy a chilli papričky. Maso vložíme do rozpáleného oleje, rychle orestujeme, přidáme pražené loupané arašídy, chilli papričky, promícháme a zalijeme tmavou zálivkou. Udržujeme stále velmi prudký oheň, který nám pomáhá vytvořit zlatohnědou barvu.