Losos pečený v alobalu – nejlepší recept

Ještě, než si přečtete recept na výborného lososa, mám pro vás překvapení…

Přes 10 let se věnuji vaření

„Z mých zkušeností jsem pro vás připravil 101 zdravých

receptů, které vám usnadní vaření“ 

Tuto jedinečnou knihu vám zašlu gratis na e-mail.

Udělejte radost vašim známým a připravte pro ně toho

nejlahodnějšího lososa, kterého kdy jedli.

Čas přípravy:

20 minut

Doba vaření:

15 minut

Ingredience:

  • 30 g rozpuštěného másla
  • 4 velké očištěné mrkve nakrájené na tenká kolečka
  • 200 g uvařených a okapaných čínských jemných vaječných nudlí
  • 300 ml smetany
  • 6 očištěných a nasekaných jarních cibulek
  • 1/2 lžičky soli
  • mletý pepř
  • 80 g očištěné a omyté řeřichy potoční
  • 4 opláchnuté a osušené plátky lososa asi po 200 g
  • 2 lžíce sekaného čerstvého kopru nebo petrželky
  • 150 ml suchého bílého vína
  • snítky čerstvého kopru a dílky citronu na dozdobení

Postup:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Z alobalu vystřihneme čtverečky o velikosti 50 x 30 cm a potřeme je z jedné strany máslem. Kolem okrajů necháme 5 cm široký volný pruh.

Mrkev povaříme 5 minut, slijeme vodu a mrkev nasypeme do mísy. Přidáme nudle, smetanu, polovinu jarní cibulky, polovinu soli a trochu pepře.

Do alobalů rozdělíme po čtvrtině připravené směsi a posypeme ji čtvrtinou řeřichy. Navrch položíme plátek lososa a potřeme ho zbývajícím máslem. Každou porci posypeme trochou jarní cibulky a kopru, osolíme, opepříme a přelijeme čtvrtinou vína.

Obdélníky alobalu přehneme a pevně založíme. Balíčky naskládáme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme 15 minut.

Balíčky vyndáme z trouby a necháme 5 minut stát. Pak je otevřeme a obsah přesuneme na nahřáté talíře, ozdobíme a ihned podáváme.