Tuňákový salát – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

30 minut

INGREDIENCE:

  • 350 g těstovin
  • 200 g pokrájených lusků bobů nebo ohnivých fazolí
  • 200 g uvařených, propláchnutých a okapaných bílých fazolí
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 oloupané stroužky česneku
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1/4 lžičky soli
  • 400 g okapaného a rozebraného tuňáka v oleji
  • 1 oloupaná rozpůlená červená cibule nakrájená a tenké plátky
  • 2 lžíce sekané čerstvé petrželky

POSTUP

Těstoviny uvaříme a na posledních pět minut vaření přidáme fazolové lusky. Obojí pak dobře propláchneme, slijeme a necháme vychladnout.

Mezitím dáme do mixéru uvařené bílé fazole, jogurt, olej, česnek, citronovou šťávu a sůl a minutu mixujeme do hladké zálivky. Pak zálivku přelijeme do velké mísy.

Přidáme těstoviny, fazolky, tuňáka a cibuli a dobře promícháme. Hotový salát posypeme petrželkou a podáváme s chlebem.

Přísady do salátu můžete doladit podle vašich chutí, můžete si uvařit do salátu brokolici, přidat hrášek či jinou zeleninu.