Tuňákový salát – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
30 minut
INGREDIENCE:
- 350 g těstovin
- 200 g pokrájených lusků bobů nebo ohnivých fazolí
- 200 g uvařených, propláchnutých a okapaných bílých fazolí
- 150 ml bílého jogurtu
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 oloupané stroužky česneku
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1/4 lžičky soli
- 400 g okapaného a rozebraného tuňáka v oleji
- 1 oloupaná rozpůlená červená cibule nakrájená a tenké plátky
- 2 lžíce sekané čerstvé petrželky
POSTUP
Těstoviny uvaříme a na posledních pět minut vaření přidáme fazolové lusky. Obojí pak dobře propláchneme, slijeme a necháme vychladnout.
Mezitím dáme do mixéru uvařené bílé fazole, jogurt, olej, česnek, citronovou šťávu a sůl a minutu mixujeme do hladké zálivky. Pak zálivku přelijeme do velké mísy.
Přidáme těstoviny, fazolky, tuňáka a cibuli a dobře promícháme. Hotový salát posypeme petrželkou a podáváme s chlebem.
Přísady do salátu můžete doladit podle vašich chutí, můžete si uvařit do salátu brokolici, přidat hrášek či jinou zeleninu.