Gulášová polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1,5 hod

INGREDIENCE:

  • 1 l vývaru z bílých kostí
  • 250 g předního hovězího masa
  • 100 g oloupané cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g sádla
  • 40 g hladké mouky
  • 20 g sádla na dušení masa
  • 200 g oloupaných brambor
  • mletá paprika
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • kmín
  • petrželová nať

POSTUP

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem, dobře rozmícháme a za občasného míchání vaříme mírným varem 45 minut.

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na menší kostky, mírně osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, znovu krátce opražíme, zalijeme trochou vývaru, osolíme, okořeníme a částečně udusíme.

K poloměkkému masu přidáme brambory nakrájené na kostičky, dále česnek, který utřeme se solí, podle potřeby zalijeme vývarem a všechno udusíme doměkka.

Do zasmažené polévky zamícháme udušené maso s bramborami, majoránku a ještě chvíli povaříme.

Těsně před podáním přidáme posekanou petrželovou nať.