Vepřová roláda – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod 15 minut

INGREDIENCE:

  • 900 g vepřové kýty
  • cibule
  • 6 nakládaných okurek
  • 4 párky
  • pepř
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • tuk na smažení
  • 4 vejce

POSTUP

Vepřovou kýtu rozřízneme na velký plát, který naklepeme a z vrchní strany osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

Dále na maso poklademe osmaženou cibuli a míchaná vajíčka, která jsme si předem připravili.

Jako další vrstvu položíme slabé párky a nakládané okurky, které rozřízneme podélně na čtvrtiny.

Maso svineme a zavážeme silnou nití. Dáme do pekáče, trochu podlijeme vodou a vložíme do trouby na 230 stupňů a necháme péct přibližně hodinu.