Selská omeleta – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
35 minut
INGREDIENCE:
- 8 vajec
- 50 g sádla
- mletý pepř
- 5 cl sladké smetany
- 80 g uzené slaniny
- 60 g oloupané cibule
- 50 g očištěných žampiónů
- 80 g šunky
- 150 g brambor uvařených ve slupce
- 60 g nastrouhaného uzeného sýra
- petrželová nať
POSTUP
Slaninu nakrájenou na kostičky opražíme dozlatova. Na slanině zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme šunku nakrájenou na kostičky a uvařené brambory, které jsme oloupali a nakrájeli na kolečka a udušené žampióny.
Vše mírně opepříme a osolíme, posypeme nasekanou petrželovou natí a důkladně prohřejeme.
Vece rozšleháme se smetanou a solí a vylijeme na rozehřátou směs nebo vejce usmažíme samostatně na sádle a směsí naplníme omeletu.
Závěrem vše posypeme nastrouhaným sýrem a jako přílohu servírujeme pečivo či zeleninový salát.