Selská omeleta – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

35 minut

INGREDIENCE:

  • 8 vajec
  • 50 g sádla
  • mletý pepř
  • 5 cl sladké smetany
  • 80 g uzené slaniny
  • 60 g oloupané cibule
  • 50 g očištěných žampiónů
  • 80 g šunky
  • 150 g brambor uvařených ve slupce
  • 60 g nastrouhaného uzeného sýra
  • petrželová nať

POSTUP

Slaninu nakrájenou na kostičky opražíme dozlatova. Na slanině zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme šunku nakrájenou na kostičky a uvařené brambory, které jsme oloupali a nakrájeli na kolečka a udušené žampióny.

Vše mírně opepříme a osolíme, posypeme nasekanou petrželovou natí a důkladně prohřejeme.

Vece rozšleháme se smetanou a solí a vylijeme na rozehřátou směs nebo vejce usmažíme samostatně na sádle a směsí naplníme omeletu.

Závěrem vše posypeme nastrouhaným sýrem a jako přílohu servírujeme pečivo či zeleninový salát.