Špagety – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 3 lžíce arašídové pomazánky s kousky ořechů
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 oloupaný a utřený stroužek česneku
  • 200 g špaget
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g libového vepřového masa, nakrájeného na dlouhé tenké proužky nebo pomletého
  • 2 velké očištěné mrkve nakrájené na jemné proužky
  • 2 očištěné stonky řapíkatého celeru nasekaného na drobno
  • 4 očištěné jarní cibulky nasekané na drobno
  • 1 lžíce oloupaného a nastrouhaného čerstvého kořene zázvou

POSTUP

Do robotu vlijeme vývar nebo vodu, přidáme arašídovou pomazánku, sójovou omáčku, chilli omáčku, sezamový olej, med a česnek a vše rozmixujeme do hladka. Rozmixovanou omáčku odložíme stranou.

Špagety uvaříme. Mezitím rozpálíme ve velké pánvi olivový olej a na prudkém ohni v něm 4 minuty opékáme vepřové maso. Přidáme mrkev, celer a mícháme ještě 4 minuty, pak vmícháme hrášek, cibuli a zázvor a podusíme další 4 minuty.

Špagety slijeme a vyklopíme do nahřáté servírovací mísy. promícháme je s masovou směsí a arašídovou omáčkou, ozdobíme mrkví a cibulkou.