Špagety – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
45 minut
INGREDIENCE:
- 100 ml drůbežího vývaru
- 3 lžíce arašídové pomazánky s kousky ořechů
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 lžičky chilli omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 oloupaný a utřený stroužek česneku
- 200 g špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g libového vepřového masa, nakrájeného na dlouhé tenké proužky nebo pomletého
- 2 velké očištěné mrkve nakrájené na jemné proužky
- 2 očištěné stonky řapíkatého celeru nasekaného na drobno
- 4 očištěné jarní cibulky nasekané na drobno
- 1 lžíce oloupaného a nastrouhaného čerstvého kořene zázvou
POSTUP
Do robotu vlijeme vývar nebo vodu, přidáme arašídovou pomazánku, sójovou omáčku, chilli omáčku, sezamový olej, med a česnek a vše rozmixujeme do hladka. Rozmixovanou omáčku odložíme stranou.
Špagety uvaříme. Mezitím rozpálíme ve velké pánvi olivový olej a na prudkém ohni v něm 4 minuty opékáme vepřové maso. Přidáme mrkev, celer a mícháme ještě 4 minuty, pak vmícháme hrášek, cibuli a zázvor a podusíme další 4 minuty.
Špagety slijeme a vyklopíme do nahřáté servírovací mísy. promícháme je s masovou směsí a arašídovou omáčkou, ozdobíme mrkví a cibulkou.