Rajská polévka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod
INGREDIENCE:
- 1 l vývaru z bílých kostí
- 120 g rajčatového protlaku
- 40 g sádla
- 40 g hladké mouky
- 40 g rýže
- sůl
- bobkový list
- 20 g cukru
- petrželová nať
- 20 g másla
POSTUP
Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, obře rozmícháme a vaříme při mírném varu 20 minut.
Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, bobkový list a pomalu vaříme ještě 25 minut.
Uvařenou polévku přecedíme přes jemné síto.
Rýži uvaříme zvlášť ve větším množství osolené vody doměkka.
Do přecezené polévky přidám cukr, zvlášť uvařenou rýži, máslo a ještě chvíli povaříme.
Těsně před podáváním přidáme nasekanou petrželovou nať.