Rajská polévka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod

INGREDIENCE:

  • 1 l vývaru z bílých kostí
  • 120 g rajčatového protlaku
  • 40 g sádla
  • 40 g hladké mouky
  • 40 g rýže
  • sůl
  • bobkový list
  • 20 g cukru
  • petrželová nať
  • 20 g másla

POSTUP

Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, obře rozmícháme a vaříme při mírném varu 20 minut.

Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, bobkový list a pomalu vaříme ještě 25 minut.

Uvařenou polévku přecedíme přes jemné síto.

Rýži uvaříme zvlášť ve větším množství osolené vody doměkka.

Do přecezené polévky přidám cukr, zvlášť uvařenou rýži, máslo a ještě chvíli povaříme.

Těsně před podáváním přidáme nasekanou petrželovou nať.