Tatarská omáčka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

20 minut

INGREDIENCE:

  • 300 g základní majonézy (Připravíme tak, že 3 čerstvé žloutky rozmícháme se solí a pomalu přidáváme 420 ml oleje po kapkách a šleháme. Majonézu dochutíme octem nebo citronovou šťávou)
  • 5 cl mléka
  • 5 cl bílého vína
  • 10 g nakládaných hříbků
  • 10 g sardelí
  • 10 g kaparů
  • 10 g sterilovaných sladkokyselých okurek
  • 10 g cibule
  • citronová šťáva a kůra
  • sůl
  • moučkový cukr
  • petrželová nať

Tatarskou omáčku, lze připravit jen s okurkou a cibulí, bez ostatních přísad.

POSTUP

Majonézu rozmícháme s mlékem a bílým vínem. Všechny uvedené suroviny jemně posekáme nebo umixujeme, osolíme a zašleháme do majonézové směsi. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a moučkovým cukrem.