Krůtí maso se žampiony

250 g žampionů, 600 g krůtích prsou, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 100 ml bílého vína, svazek bylinek (tymián, petrželová nať, oregano), 1 stroužek česneku, 200 g sladké smetany, sůl, pepř, citronová šťáva

Umyté a osušené krůtí maso pokrájíme asi na 50gramové kousky, osolíme, opepříme, potřeme roztlačeným česnekem a necháme asi hodinu postát. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme připravené maso a ze všech stran osmažíme do zlatova.

Přidáme máslo, očištěné žampiony nakrájené na plátky a spolu ještě opražíme. Poprášíme moukou, podlijeme trochou vody, vínem, přidáme bylinky a dusíme, až je maso se žampiony měkké.

Ve smetaně rozšleháme zbylou mouku, přes síto přilijeme do šťávy a za stálého míchání povaříme. Ochutíme citronovou šťávou, podle potřeby osolíme a opepříme.

Podáváme s rýží a zeleninou.