Špagety s tuňákovou omáčkou
350 g špaget, 3 lžíce olivového oleje, 4 rajčata, 115 g žampionů, 1 lžíce bazalkových lístků, 400 g tuňáka z konzervy, 100 ml rybího nebo kuřecího vývaru z kostky, 1 stroužek česneku, 2 lžičky majoránky, sůl, pepř, 115 g parmezánu
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme umyté a nakrájené rajčata a na slabém ohni dusíme asi 15 minut za občasného míchání. Žampiony nakrájíme a přimícháme k rajčatům. Dusíme ještě 10 minut.
Přidáme bazalku, okapaného tuňáka z konzervy, rybí nebo kuřecí vývar, nasekaný česnek, majoránku, osolíme a opepříme.
Na slabém ohni vaříme 5 minut. Mezitím si uvaříme těstoviny obvyklým způsobem. Scedíme je a necháme okapat.
Špagety vložíme na talíř, zalijeme tuňákovou omáčkou a postrouháme parmezánem. Ihned servírujeme.