Italský guláš

75 dkg hovězího masa, sůl, paprika, 6 dkg, másla, 8 dkg cibule, , zásmažka- 3 dkg másla, 3 dkg mouky, lžíce drcených rajčat, 10 dkg makaronů, 2 dkg parmazán

Na pánvici usmažíme v rozpáleném másle do červena na drobno nakrájenou cibulku, potom přidáme papriku a na drobné kostky nakrájené, umyté hovězí maso, sůl a dusíme asi 1 hodinu, Mezitím si připravíme bledožlutou, řídkou zásmažku, rozředíme ji polévkou nebo vřelou vodou, přimícháme do ní kaši z prolisovaných rajčat, na krátké kousky nakrájíme makaróny, (předtím asi 15 minut vařené v osolené vodě) a všechno nalejeme na maso, které necháme povařit v omáčce. Maso s omáčkou posypeme na mise strouhaným parmazánem.

Rozpočet pro 5 osob

Originál recept Sandtnerová-Kniha kuchárských predpisov a rozpočtov (1950)