Jogurtové řízečky – nejlepší recept

Jogurtové řízečky

Řízky jsou naším tradičním a velmi oblíbeným jídlem, které ovšem rozhodně není považováno za zdravé. Pokud dbáte na svoji linii, nemusíte zoufat. S pomocí tohoto receptu si připravíte skvělé zdravé řízečky, po kterých nepřiberete ani kilo a ještě si výborně pochutnáte.

Pikantní řízky jistě potěší, ať už je podáváte jako přílohu nebo hlavní chod. Podle tohoto jednoduchého receptu získáte lahodné kuřecí řízky, které jsou marinované, obalené a dobře upečené.

Jogurtové řízečky

Kuřecí řízky jsou snadným a cenově dostupným jídlem s vynikající jedinečnou chutí. Kuřecí řízky se podle tohoto receptu připravují tak, že se kuřecí maso naloží přes noc do směsi jogurtu, vajec, soli a drceného česneku a poté se řízky obalí ve směsi strouhanky a drcených kukuřičných lupínků. Poté se řízky dokonale upečou, aby bylo kuře neuvěřitelně šťavnaté.

Řízky doplňte hranolky, americkými bramborami nebo salátem.

Na přípravě kuřecích řízků je skvělé, že je lze podávat jako samostatné jídlo nebo z nich připravit lahodný kuřecí hamburger. Pokud kuřecí řízky podáváte jako hlavní chod, je dobré je podávat s něčím klasičtějším, například s bramborovou kaší nebo zeleným salátem. Chuť marinovaného kuřecího masa se výborně kombinuje s tradičními přílohami a vytváří mimořádně syté jídlo.

Při přípravě kuřecích řízků je důležité pamatovat na sílu marinády. Když necháte řízky odležet a marinovat alespoň 8 hodin, mají chutě dostatek času proniknout hluboko do masa a připravit tak velmi chutné jídlo. Marináda nejenže dodá pokrmu lahodnou chuť, ale také pomůže udržet kuře vlhké a šťavnaté.

Ingredience

  • 2 kuřecí řízky
  • 400 ml jogurtu
  • 2 vejce
  • sůl a drcený česnek, podle chuti
  • 200 g strouhanky
  • 200 g drcených kukuřičných lupínků
Marináda zajistí výraznou chuť řízků.

Postup

  1. Na začátku naložte kuřecí řízky přes noc do směsi jogurtu, vajec, soli a drceného česneku. Nechte marinovat nejlépe přes noc.
  2. Druhý den obalte řízky ve směsi strouhanky a drcených kukuřičných lupínků.
  3. Obalené řízky položte na vymaštěný plech do trouby.
  4. Pečte při 230 °C 30 minut za průběžného otáčení, dokud obě strany nezezlátnou.
  5. Lahodné řízky podávejte teplé a pochutnejte si.

Celkově jsou kuřecí řízky dobře připraveným jídlem, které nabízí jedinečnou obměnu klasického pokrmu. Marináda pomáhá kuřecímu masu dodat výraznou chuť a křupavá strouhanka a kukuřičné lupínky mu dodávají příjemnou texturu. Ať už krmíte čtyřčlennou rodinu, nebo pořádáte slavnostní večeři, tyto neuvěřitelně chutné kuřecí řízky vás jistě potěší.

Ke kuřecím řízkům se hodí americké brambory, batátové hranolky, šopský salát nebo salát Coleslaw.