Domácí ruská zmrzlina – nejlepší recept

Domácí ruská zmrzlina

Jednoduchá a zároveň jedna z neoblíbenějších zmrzlin u nás. Ruská zmrzlina. Kdy jindy si udělat zmrzlinu než v létě. To nám začalo, tak si pojďte udělat pořádné zásoby do mrazáku.

Domácí ruská zmrzlina s krémovou konzistencí a výraznou sladkostí je dokonalým způsobem, jak uspokojit jakoukoli chuť. A díky pouhým čtyřem ingrediencím je její příprava hračka. Tak na co ještě čekáte, pusťte se do toho!

Ruská zmrzlina

Pokud jde o oblíbenou letní pochoutku, nic se nevyrovná staré dobré zmrzlině. Ale pokud ji chcete vylepšit, zkuste si připravit domácí „ruskou“ zmrzlinu. Tento typ zmrzliny se vyrábí ze smetany, vajec, moučkového a vanilkového cukru, vše se pečlivě vloží mezi dvě oplatky a zmrazí na 24 hodin.

Díky krémové konzistenci a mírně sladké, dekadentní chuti je tato zmrzlina oblíbená u všech věkových kategorií. A je známá tím, že zůstává pevná a krémová i po dni stráveném v mrazáku, takže co se týče pohodlí, rozhodně vítězí. Navíc k výrobě této jedinečné pochoutky nebudete potřebovat zmrzlinovač.

Výroba domácí ruské zmrzliny je zábavná letní aktivita pro celou rodinu. Příprava speciální směsi smetany, vajec, moučkového a vanilkového cukru je skvělou záminkou pro společně strávený čas a navíc se můžete bavit tvarováním oplatkových vrstev pomocí různých vykrajovátek. Navíc je to skvělý způsob, jak být kreativní v chutích; klidně můžete přidat nejrůznější doplňky, jako je ovoce, čokoládové lupínky nebo ořechy.

Ingredience

  • 1 šálek husté smetany
  • 2 vejce
  • ¾ šálku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 2 dortové oplatky
Stačí vám jen několik jednoduchých ingrediencí a připravíte skvělou domácí zmrzlinu.

Postup

  1. Začněte tím, že v míse smícháte smetanu, vejce, moučkový a vanilkový cukr.
  2. Směs šlehejte, dokud se nevytvoří hustá krémová konzistence.
  3. Směs rozetřete mezi 2 oplatky a „sendvič“ vložte do mrazničky.
  4. Sendvič zmrazte alespoň na 24 hodin.
  5. Jakmile zmrzlina zcela zmrzne, jednoduše ji nakrájejte na malé kousky a vychutnejte si ji.

Domácí ruská zmrzlina je rozhodně lepší než ta kupovaná v obchodě. Nejenže si pochutnáte na zcela domácí pochoutce, ale konečný výsledek bude lahodný a krásný. Proč tedy letos v létě nepřekonat horko tím, že si vyrobíte vlastní osvěžující „ruskou“ zmrzlinu? Tento recept jistě zanechá vaše chuťové pohárky i vaši rodinu nadšené. Vyzkoušejte také recepty na klasickou domácí zmrzlinu, zmrzlinu ze salka, domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače nebo veganský recept na zmrzlinu.