Domácí ruská zmrzlina – nejlepší recept
Jednoduchá a zároveň jedna z neoblíbenějších zmrzlin u nás. Ruská zmrzlina.
Kdy jindy si udělat zmrzlinu než v létě. To nám začalo, tak si pojďte udělat pořádné zásoby do mrazáku. A jako vždy -rychle, levně a chutně 🙂
Ingredience:
- 2 kelímky smetany ke šlehání (za 36 Kč)
- 3 vajíčka (za 9 Kč)
- 3 lžíce moučkového cukru (za 1 Kč)
- 1 vanilkový cukr (za 1,50 Kč)
- 2 velké dortové oplatky (za 15 Kč)
Jak na to:
Nejprve vyšlehejte smetanu a sníh z bílků, poté vyšlehejte i žloutky s cukrem. Do vyšlehaných žloutků vmíchejte smetanu se sněhem.
Na dno nádoby dejte dortové oplatky a rozprostřete na ně připravenou směs. Dejte do mrazáku na půl hodiny, poté vyndejte a směs promíchejte. Toto míchání opakujte ještě 2x.
Až bude hmota zmrzlá a promíchaná, srovnejte povrch a naskládejte na ni vrchní oplatky.
Zmrzlinu nechte zmrazit do druhého dne.