Domácí ruská zmrzlina – nejlepší recept

Jednoduchá a zároveň jedna z neoblíbenějších zmrzlin u nás. Ruská zmrzlina.

Kdy jindy si udělat zmrzlinu než v létě. To nám začalo, tak si pojďte udělat pořádné zásoby do mrazáku. A jako vždy -rychle, levně a chutně 🙂

Ingredience:

  • 2 kelímky smetany ke šlehání (za 36 Kč)
  • 3 vajíčka (za 9 Kč)
  • 3 lžíce moučkového cukru (za 1 Kč)
  • 1 vanilkový cukr (za 1,50 Kč)
  • 2 velké dortové oplatky (za 15 Kč)

Jak na to:

Nejprve vyšlehejte smetanu a sníh z bílků, poté vyšlehejte i žloutky s cukrem. Do vyšlehaných žloutků vmíchejte smetanu se sněhem.

Na dno nádoby dejte dortové oplatky a rozprostřete na ně připravenou směs. Dejte do mrazáku na půl hodiny, poté vyndejte a směs promíchejte. Toto míchání opakujte ještě 2x.

Až bude hmota zmrzlá a promíchaná, srovnejte povrch a naskládejte na ni vrchní oplatky.

Zmrzlinu nechte zmrazit do druhého dne.