Houbová omáčka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
50 minut
INGREDIENCE:
- tuk
- hladká mouka
- vývar z masa, kostí, zeleniny nebo voda
- 15-20 dkg čerstvých hub nebo 1dkg sušených hub
- 3 dkg cibule
- 1 dkg másla
- kmín
- petrželka
- sůl
Čerstvé houby opereme, dobře očistíme, nakrájíme na drobné kousky. Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka. Měkké houby přidáme do omáčky, kterou zpracujeme z tuku, hladké mouky a vývaru či vody. Vše povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Pokud omáčku vaříme ze sušených hub, opereme je a namočíme na půl hodiny do studené vody. Potom je nasekáme, podusíme s trochou kmínu podusíme a přidáme do omáčky z tuku, mouky a vývaru a společně dobře povaříme.