Houbová omáčka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

50 minut

INGREDIENCE:

  • tuk
  • hladká mouka
  • vývar z masa, kostí, zeleniny nebo voda
  • 15-20 dkg čerstvých hub nebo 1dkg sušených hub
  • 3 dkg cibule
  • 1 dkg másla
  • kmín
  • petrželka
  • sůl

Čerstvé houby opereme, dobře očistíme, nakrájíme na drobné kousky. Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka. Měkké houby přidáme do omáčky, kterou zpracujeme z tuku, hladké mouky a vývaru či vody. Vše povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Pokud omáčku vaříme ze sušených hub, opereme je a namočíme na půl hodiny do studené vody. Potom je nasekáme, podusíme s trochou kmínu podusíme a přidáme do omáčky z tuku, mouky a vývaru a společně dobře povaříme.