Tvarohový koláč – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
50 minut
INGREDIENCE:
Těsto na plech 30 x 40 cm:
- 40 dkg hladké mouky
- 15 dkg moučkového cukru
- 25 dkg Hery
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2 zarovnané lžíce kakaa
- máslo a hrubá mouka na plech
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které si rozdělíme na dva díly,( jeden díl udělejte o něco menší) a dáme ztuhnout do lednice, protože těsto budeme strouhat.
Tvarohová náplň:
- 75 dkg polotučného tvarohu ve vaničce
- 2 lžíce solamylu
- 3 vejce
- 15 dkg cukru krupice
- Žloutky, tvaroh, solamyl a cukr si rozmícháme a nakonec vmícháme sníh z bílku
Ještě budeme potřebovat 15 dkg griliáše, který si rozsekáme nadrobno nožovým mixérem
POSTUP
Plech si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Na hrubém vzorku struhadla nastrouháme na plech větší část těsta. Plech nebude celý pokrytý, budou někde mezery, ale to je správné. Namočenou vidličkou těsto trochu přimáčkneme. Nalijeme tvaroh a roztáhneme ho do stran, nasypeme griliáš a lehce ho nožem zatřeme do tvarohu, aby byl jenom navrchu. Nakonec nastrouháme zbytek těsta, které už nepřitlačujeme a dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme asi 30 – 35 minut. První den je koláč křupavý, ale když ho necháte do druhého dne bude krásně vláčný.