Játrová paštika – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
3 hod
INGREDIENCE:
- 300 g vepřových, telecích nebo hovězích jater
- 200 g libové vepřové kýty
- 200 g hovězí kýty
- 100 g syrové slaniny
- 3 housky
- 4 vejce
- 50 g cibule
- 30 g vepřového sádla
- sůl
- paštikové koření
POSTUP
Dvě třetiny jater společně s vepřovým a hovězím masem, houskami namočenými ve vodě a dobře vymačkanými umeleme, dochutíme solí a dokořeníme, přidáme vejce a dobře promícháme.
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zbytek jater a opečeme.
Vychladlá játra a syrovou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme do umíchané směsi, kterou naplníme formu vyloženou alobalem, přikryjeme a ve vodní lázni dusíme v troubě 2 hodiny.
Udušenou paštiku mírně zatížíme, přebytečný tuk slijeme a do druhého dne necháme vychladnout.
Hotovou paštiku vyklopíme z formy a nakrájíme na tenké plátky.