Sýrová roláda – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut

INGREDIENCE:

  • 12 plátků sýra
  • 3 vajíčka uvařená natvrdo
  • 1 hermelín nakrájený na kousky
  • cca 1/4 másla
  • sůl
  • pepř
  • šunka či jiné druhy uzeniny podle chuti
  • zelenina dle chuti

POSTUP:

Na pečicí papír naskládáme 12 plátků sýra. Kraje se musí cca 2 mm překrývat. Dáme na chvíli do trouby vyhřáté na 160 stupňů – stačí na chvíli – pozorujeme a jakmile se sýr roztaví a spojí, vytáhneme. Necháme chvíli vychladnout a plníme.

Jako náplň můžeme použít například hermelínovou pomazánku, kterou připravíme tak,  že 3 vajíčka dáme vařit natvrdo, po 7 minutách slijeme, oloupeme – do mixéru je potřebujeme teplá, aby díky nim povolilo máslo.

Do mixéru dáme tedy uvařená vajíčka, jeden hermelín nakrájený na kousky a cca 1/4 másla, osolíme a opepříme a rozmixujeme.

Sýrový plát  pomažeme hermelínovou pomazánkou, poklademe plátky šunky či jiné uzeniny dle chuti. Do rolády lze zabalit cokoli například zeleninu, vařená vajíčka apod.

Zabalíme roládu buď do pečicího papíru nebo do fólie a dáme do ledničky ztuhnout.Po cca 6 hodinách lze krájet na tenké plátky a podávat spolu s pečivem.