Fazolkový salát

300 g zelené fazolky, 300 g rajčat, 200 g salátových okurek, 1 vejce, petrželová nať, sůl

Nálev: 80 g cibule, 1 stroužek česneku, 20 g slunečnicového oleje, 2 lžíce octu, pepř, sůl, trochu mleté červené papriky, petrželová nať, voda

Očištěnou a umytou fazolku uvaříme v osolené vodě. Umyté salátové okurky nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na osminky.

Okurky, rajčata a fazolku vložíme do skleněné mísy a zalijeme nálevem.

Odložíme asi na 30 minut do lednice. Potom ozdobíme posekanou petrželovou natí a natvrdo uvařenými vajíčky, které jsme nakrájeli na měsíčky.

Příprava nálevu: všechny uvedené suroviny spolu důkladně vymícháme.

česnekcibulefazolkyokurkyolejpetrželová naťrajčatavejce