Játrové knedlíčky – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

30 minut

INGREDIENCE:

  • 1,2 l hovězího vývaru
  • 120 g hovězích jater
  • 1 vejce
  • 1 houska
  • 30 g másla
  • 5 cl mléka
  • 20 g cibule
  • česnek
  • mletý pepř
  • majoránka
  • sůl
  • petrželová nať

POSTUP

Očištěná hovězí játra, v mléce namočenou a vymačkanou housku s cibulí jemně nameleme, osolíme,okořeníme, přidáme vejce umíchané s máslem, utřený česnek, posekanou petrželku a vše důkladně zamícháme. Pokud hmota není dostatečně tuhá můžeme přidat na zahuštění strouhanku.

Z připravené hmoty děláme knedlíčky, které vaříme asi 5 minut v nemastném vývaru.