Domácí bylinkové máslo – nejlepší recept

Domácí bylinkové máslo

Bylinkové máslo je lahodné a voňavé koření, kterým lze vylepšit chuť jakéhokoli pokrmu. Vyrobit si doma vlastní bylinkové máslo je snadné a výsledky mohou být neuvěřitelné. Zde je recept, který vám pomůže začít.

Máslo je lahodné a aromatické koření, které lze použít k zvýraznění chuti masa, zeleniny a ryb. Skvěle se hodí také jako pomazánka na toasty a sendviče (recepty). A nejlepší na tom je, že je neuvěřitelně snadné si ho vyrobit doma.

Domácí máslo

Domácí máslo bude mít trochu jinou strukturu než máslo koupené v obchodě, ale i tak ho lze použít v mnoha receptech. Lze ho použít jako pomazánku na toasty, při pečení a jako polevu na různé pokrmy. Chuť domácího másla je také jedinečná, má o něco krémovější a bohatší chuť než máslo koupené v obchodě.

Kromě chuti a struktury má domácí máslo oproti tomu kupovanému v obchodě také několik výhod. Při výrobě vlastního másla můžete kontrolovat použité suroviny a zajistit, aby bylo máslo vyrobeno z čerstvé a kvalitní smetany. Můžete si být také jisti, že vaše máslo je vyrobeno bez přidaných konzervačních látek nebo umělých barviv.

TIP: Vyzkoušejte domácí máslový krém, kokosové máslo nebo máslové sušenky (recept).

Domácí máslo je skvělým způsobem, jak mít čerstvější výrobek a dodat pokrmům chuť.

Bylinkové máslo

Výroba domácího bylinkového másla je skvělý způsob, jak ochutit oblíbené pokrmy, aniž byste se museli spoléhat na koření z obchodu. Stačí jen několik jednoduchých ingrediencí a trocha času a můžete si během chvilky vychutnat chuť a vůni domácího bylinkového másla.

Příprava bylinkového másla

Bylinkové máslo se vyrábí kombinací změklého másla s čerstvými bylinkami, kořením a dalšími dochucovadly. Touto kombinací lze vytvořit různé chuťové profily, od jemných a krémových až po výrazné a pikantní. Mezi běžné přísady používané k výrobě bylinkového másla patří česnek, oregano, tymián, rozmarýn, petržel, pažitka a bazalka. Můžete také přidat sýr, citronovou kůru a další koření a přizpůsobit tak chuť másla.

Domácí výroba bylinkového másla je stejně jednoduchá jako kombinace změklého másla s oblíbenými bylinkami a kořením. Po smíchání můžete máslo vytvarovat do špalíčku nebo ho nabrat do misky. Nejlepší způsob, jak udržet máslo čerstvé a chutné, je chladit ho, můžete ho však také zmrazit až na šest měsíců.

Ingredience

  • 2 tyčinky nesoleného másla o pokojové teplotě
  • 2 polévkové lžíce jemně nasekaných bylinek (například petrželky, rozmarýnu, tymiánu, oregana atd.)
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky čerstvě nadrceného černého pepře
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • šťáva z 1/2 citronu

Postup

  1. Máslo vložte do velké mísy a vidličkou nebo šlehačem ho šlehejte, dokud nebude světlé a krémové.
  2. Přidejte nasekané bylinky, sůl, pepř, česnekový prášek a citronovou šťávu. Vše smíchejte dohromady, dokud se dobře nespojí.
  3. Bylinkové máslo položte na pečicí papír a vytvarujte z něj špalíček. Špalek vložte do chladničky alespoň na hodinu, aby ztuhl.
  4. Jakmile je bylinkové máslo ztuhlé, můžete ho nakrájet na kusy nebo ho použít tak, jak je.
  5. Bylinkové máslo můžete skladovat v chladničce až jeden týden nebo v mrazničce až dva měsíce.
Bylinkové máslo je jednoduchá a lahodná směs másla a bylinek.

Bylinkové máslo je neuvěřitelně všestranné. Můžete použít jakoukoli kombinaci bylinek a koření, kterou máte rádi, a vytvořit si tak vlastní charakteristickou chuť. Mezi nejoblíbenější bylinky používané do bylinkového másla patří rozmarýn, tymián, a šalvěj. Pro komplexnější chuť můžete přidat také černý pepř a papriku.

Použití tohoto lahodného domácího bylinkového másla je skvělým způsobem, jak ochutit jakýkoli pokrm. Lze ho namazat na toasty, použít do omáček nebo jako zálivku na grilované maso a zeleninu.