Objevte kouzlo Rhodosu – ostrova slunce a bohaté historie

Vítejte na Rhodosu. Na místě, kde se snoubí bohatá historie a nádherné památky s okouzlujícími plážemi. Tady jsou 3 důvody, proč vyrazit právě sem.

Možná už sami dobře víte, proč by spojení dovolená Rhodos mělo být tím, co při výběru letní dovolené u moře hledat. Jestli ale potřebujete nápovědu, tady jsou naše důvody, proč je právě tohle místo ta pravá volba.

Skvostné pláže pro milovníky moře

Představte si, jak boříte nohy do měkkého a teplého písku, zatímco zvukovou kulisu tvoří šumící vlny moře. To je ráj, co? Tady bude dvojnásobný. Právě Rhodos se totiž pyšní jedněmi z nejkrásnějších pláží celého Řecka. Od rušných břehů v Faliraki, po klidné zátoky – jako je třeba zátoka sv. Pavla u městečka Lindos. Každý si tu zkrátka najde to své.

A pak že cestování časem neexistuje…

Je spousta míst, kde na vás dýchne genius loci. Zrovna staré město ostrova Rhodos však hravě dominuje téměř všem. Středověké hradby, pradávné ruiny antických měst i kouzelné uličky společně tvoří jedinečnou atmosféru. Toulejte se ulicí Rytířů, prohlédněte si Palác Velkého Mistra a prozkoumejte starověkou Akropoli v Lindosu. Budete naprosto unešeni.

Pořádná porce skvělých zážitků

Ačkoliv hlavní lákadlo každé dovolené u moře je slunění se na pláži a výlety, nezapomínejme ani na zážitky. Co takhle podniknout cestu lodí do malebné odlehlé zátoky s nádhernými skalisky? Nebo vyrazit na túru do Údolí motýlů, kde jich tisíce a tisíce létají všude kolem? Možná vás více láká dobrodružství, jako je potápění a windsurfing. Nebo nejlíp zní romantická jízda na koni podél pláže – pochopitelně při západu slunce? Sami nevíme, co bychom si vybrali dřív. A to je jen malý výčet toho, co jde na Rhodosu zažít!

Jak vidíte, je to zkrátka ideální místo pro dovolenou u moře. A to jsme vám ani nenapsali o lahodném jídle, které tam mají… Tak šup, zabalte si žabky, plavky, opalovák a sluneční klobouček – uvidíme se pod řeckým sluncem.

Zdroj obrázku: andtam1 / stock.adobe.com