AirPods Pro 3: Co všechno můžeme od nových sluchátek očekávat?

Jste fanouškem moderních technologií a zajímá vás, jakými funkcemi budou disponovat očekávaná sluchátka AirPods Pro 3? Tak pokračujte ve čtení.

Oživený design a vylepšená kvalita zvuku

Jak už bývá u společnosti Apple zvykem, každý nový model (jak telefonu, tak iPadu či sluchátek) se dočká o něco modernějšího designu než jeho předchůdce. Co se přesně změní, zatím zůstává záhadou, ale proměnou zřejmě projdou sluchátka i pouzdro – a to kvůli přizpůsobení novým plánovaným funkcím. Stejně jako design i kvalitu zvuku čeká vylepšení, které se projeví hlavně v aktivním potlačení hluku.

Aktualizovaný čip je samozřejmostí

Sluchátka AirPods 2 používají čip H2 a očekává se, že nový typ sluchátek dostane ještě rychlejší čip. Současná technologie čipu H2 má na starosti potlačení hluku, rychlé přepínání a adaptivní ekvalizér. Výpočetní výkon čipu H3 (pokud se tak bude jmenovat) by mohl být ještě o něco lepší a my se rádi necháme překvapit, jaké další funkce na sebe ještě dokáže navázat.

Zlepšení funkce „zdraví sluchu“

Společnost Apple pracuje na řadě funkcí pro ochranu sluchu. V budoucnu by integrovaný test mohl pomoci vylepšit zážitek z poslechu – za pomoci tónů a zvuků sluchátka ověří, jak dobře posluchač slyší, díky tomu by měl uživatel snadný přístup ke zpětné vazbě ohledně stavu jeho sluchu. V případě, že by sluchátka zjistila problém se sluchem, dají uživateli pokyn, aby navštívil lékaře. Apple již tuto funkci testuje ve studii prováděné prostřednictvím aplikace Research.

Další zvěstí ohledně nových AirPods 3 Pro je, že by sluchátka mohla sloužit jako naslouchátko, a to díky softwaru zaměřujícímu se na snižování okolního hluku a zvýraznění řeči.

Sledování tělesné teploty

Další technologií, kterou společnost Apple testuje, je zabudování teplotního senzoru do sluchátek. Měření teploty uvnitř ucha je přesnější než třeba v podpaží. Dále se mluví o vestavění biometrických snímačů pro sledování srdečního tepu, úrovně pocení a dalších parametrů, které mohou být užitečné.

Datum vydání nových AirPods 3 Pro

Zatím se proslýchá, že by nová verze sluchátek AirPods mohla spatřit světlo světa v průběhu roku 2025, a to v září, kdy se začíná s prodejem nejnovějších iPhonů.

Zdroj foto: Nor Gal / Shutterstock.com