Zapečený květák – oblíbený recept

Pokusman v kuchyni tým Verge.cz zkusil další z vašich čtenářských receptů. Tento recept může být zlom pro vás, kdo nemáte květák rádi. Nabídli jsme ho i ortodoxním masožravcům a po prvotních poznámkách na téma květák jim chutnal!

Ingredience na zapečený květák:

  • 1 květák
  • 1 balíček mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • anglickou slaninu
  • majoránku, sůl, pepř
  • česnek

Postup zapékání květáku:

Celý květák povařte cca 5 minut v osolené vodě. Poté vyndejte z vody a nechejte vyhladnout. Mezi tím co vaříte květák, aby změkl si můžete připravit maso – promíchejte mleté maso s vejcem, strouhankou, majoránkou, pepřem, česnekem a solí. Poté, co květák vychladl jej zabalte do mletého masa a vytvořte kouli. Dejte na pekáč s pečícím papírem a vytvořenou „pumu“ zakryjte plátky anglické slaniny. V předehřáté troubě pečte na 200 stupňů.