Zapečený květák – oblíbený recept
Pokusman v kuchyni tým Verge.cz zkusil další z vašich čtenářských receptů. Tento recept může být zlom pro vás, kdo nemáte květák rádi. Nabídli jsme ho i ortodoxním masožravcům a po prvotních poznámkách na téma květák jim chutnal!
Ingredience na zapečený květák:
- 1 květák
- 1 balíček mletého masa
- 1 vejce
- 1 hrnek strouhanky
- anglickou slaninu
- majoránku, sůl, pepř
- česnek
Postup zapékání květáku:
Celý květák povařte cca 5 minut v osolené vodě. Poté vyndejte z vody a nechejte vyhladnout. Mezi tím co vaříte květák, aby změkl si můžete připravit maso – promíchejte mleté maso s vejcem, strouhankou, majoránkou, pepřem, česnekem a solí. Poté, co květák vychladl jej zabalte do mletého masa a vytvořte kouli. Dejte na pekáč s pečícím papírem a vytvořenou „pumu“ zakryjte plátky anglické slaniny. V předehřáté troubě pečte na 200 stupňů.