Zapečený květák – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

45 minut – 1 hod

INGREDIENCE:

  • 800 g očištěného květáku (může být napůl s brokolicí)
  • 300 g sýrové omáčky
  • 3 vejce
  • 100 g másla
  • 50 g tvrdého sýra
  • sůl
  • petrželová nať

POSTUP

Očištěný květák, případně s brokolicí vložíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme. Částečně uvařený květák, necháme okapat, rozebereme na růžičky a košťál posekáme.

Vejce uvaříme na tvrdo a nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme.

Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem, na dno rozložíme posekaný květák, na který položíme kolečka vajec uvařených natvrdo, posypeme posekanou petrželkou, trochu osolíme, přikryjeme růžičkami květáku, polijeme sýrovou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a vše pokapeme rozpuštěným máslem.

Zapečeme rychle ve vyhřáté troubě.