Vaječná tlačenka – nejlepší recept
Dneska přinášíme recept, který přijde vhod na Velikonoce. Sice jsou ještě daleko, ale proč si neukázat jeden z receptů, jak využít vajíčka vařená natrvdo. Tím receptem je vaječná tlačenka.
Potřebné ingredience:
- 2 balíčky (200g) šunkového salámu
- 6 vajíček uvařených natvrdo
- 1 sklenička sterilované zeleniny (moravanka)
- 1 sklenička malé majolky (250g)
- 1 sáček želatiny na aspik
Jaký je postup?
Nejprve nakrájíme na kostičky šunkový salám, sterilovanou zeleninu a vajíčka. Nálev ze sterilované zeleniny posloužijte jako základ pro želatinu, která drží vaječnou tlačenku pohromadě!
Do zbylého nálevu od zeleniny nasypeme práškovou želatinu a necháme bobtnat asi 2 hodiny. Vzniklou hmotu mírně přihřejeme, aby byla co nejhladší, ale nevařte ji.
Poté do želatiny přimícháme ostatní ingredience a podle chuti osolíme a opepříme, případně přidejte další koření dle chuti. Směs dejte do formy na bábovku, případě do klasické tlačenkové „nohavice“ a dejte ztuhnout do lednice.