Trdelník – nejlepší recept

Trdelník je oblíbená pochoutka mnoha z nás. Jedná se o sladké pečivo ve tvaru duté kremrole, které si můžeme zakoupit především na trzích. Cena na trzích za tuto pochoutku je však mnohdy i 60 Kč. My si jej vyrobíme za 7 Kč!

tým Verge.cz připravil recept tak, aby zvládl Trdelník doma každý. Samozřejmě stejně chutný.

Budete potřebovat:

2 vejce (6 Kč) kostka droždí (3,50 Kč) 2 a půl hrnku polohrubé mouky (6 Kč) 1/4 kostky tuku na pečení (7 Kč) 1 hrnek mléka (9 Kč) 3 lžíce moučkového cukru skořicový cukr

Droždí smíchejte se lžicí vlažného mléka a přidejte trochou cukru. Následně vyčkejte, až vzejde kvásek.

Do připravené misky nasypte polohrubou mouku, přidejte 2 žloutky, poté rozehřátý tuk, moučkový cukr a přilijte zbylé mléko. Nakonec přidejte vytvořený kvásek a vypracujte těsto. Těsto na trdelník nechte nakynout přibližně půl hodiny.

Těsto vyválejte na tenké placky a nařežte na proužky. Připravte si zavařovací sklenici a nařezané proužky kolem ní omotejte. Poté trdelník pomažte bílkem s trochou mléka a vyválejte ve skořici s cukrem. Připravený trdelník dejte péct do předem vyhřáté trouby na teplotu 180 °C na dobu cca. 8 minut.