Slaný štrůdl – nejlepší recept
Máte už cukroví plné zuby a chcete vyrovnat cukry něčím slaným? Pak tu mám dnes tip na výborný slaný štrůdl! Recept na sladký závin jsme si už popsali, takže je čas na ten slaný.
Ingredience:
- 1 balíček listového těsta
- 1 rajský protlak
- nakládané okurky
- provensálské koření
- salám
- olivy
- niva
- strouhaný sýr
- 1 vejce
- sezamové semínko
Postup:
Nejprve rozválejte listové těsto, které následně potřete rajčatovým protlakem a posypte provensálským kořením. Poté na těsto vyskládejte salám a na polovinu nakrájejte olivy, nakládané okurky a nivu. Až budete mít vyskládáno, posypte to celé strouhaným sýrem a zabalte jako klasický štrůdl.
Zabalený závin potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamovým semínkem a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C.
Tento recept lze obměnit na desítky způsobů dle Vaší chuti. Např. přidat špenát, kysané zelí, slaninu, atp.