Ořechové řezy – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

1 hod 15 minut

INGREDIENCE:

  • 6 vajec
  • 180 g cukru
  • 130 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu

krém:

  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g mletých ořechů
  • 3 lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa

poleva:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 80 g ztuženého tuku
  • hrst vlašských ořechů

Nejdříve připravíme těsto. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny a vmícháme do ní prosátou mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme pevný sníh. Trochu sněhu přidáme do základu těsta, promícháme a pak velmi zlehka vmícháme zbylý sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 – 180 °C a pečeme 35 minut.

Mezitím připravíme krém. Změklé máslo nebo rostlinný tuk utřeme s cukrem. Přidáme kakao, mleté ořechy a rum a vše důkladně promícháme. Na polevu rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s tukem a umícháme do hladka.

Připravený krém natřeme na upečený vychladlý korpus a přelijeme ho čokoládovou polevou. Než poleva zaschne, ozdobíme povrch půlkami ořechů a po zaschnutí moučník nakrájíme na řezy.