Ořechové řezy – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod 15 minut
INGREDIENCE:
- 6 vajec
- 180 g cukru
- 130 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
krém:
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 100 g mletých ořechů
- 3 lžíce rumu
- 2 lžíce kakaa
poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 80 g ztuženého tuku
- hrst vlašských ořechů
Nejdříve připravíme těsto. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny a vmícháme do ní prosátou mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme pevný sníh. Trochu sněhu přidáme do základu těsta, promícháme a pak velmi zlehka vmícháme zbylý sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 – 180 °C a pečeme 35 minut.
Mezitím připravíme krém. Změklé máslo nebo rostlinný tuk utřeme s cukrem. Přidáme kakao, mleté ořechy a rum a vše důkladně promícháme. Na polevu rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s tukem a umícháme do hladka.
Připravený krém natřeme na upečený vychladlý korpus a přelijeme ho čokoládovou polevou. Než poleva zaschne, ozdobíme povrch půlkami ořechů a po zaschnutí moučník nakrájíme na řezy.