Mrkvová bábovka – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

55 minut

INGREDIENCE:

  • 50 g hrubé mouky
  • 230 g moučkového cukru
  • 130 g másla
  • 4 vejce
  • 5 dl mléka
  • vanilkový cukr
  • prášek do pečiva
  • 3 mrkve
  • trochu másla na vymazání formy a hrubé mouky na její vysypání

POSTUP

Změklé máslo s moučkovým a vanilinovým cukrem vyšleháme do pěny. Postupně vmícháme žloutky a ještě chvíli šleháme. Mrkve očistíme, nastrouháme na jemno a promícháme s moukou, do které jsme vmíchali prášek do pečiva. Mouku s mrkví postupně přimícháme do žloutkové směsi, přidáme mléko a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Připravené těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.

Upečenou bábovku necháme chvilku stát ve formě, pak ji vyklopíme.