Mrkvová bábovka – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
55 minut
INGREDIENCE:
- 50 g hrubé mouky
- 230 g moučkového cukru
- 130 g másla
- 4 vejce
- 5 dl mléka
- vanilkový cukr
- prášek do pečiva
- 3 mrkve
- trochu másla na vymazání formy a hrubé mouky na její vysypání
POSTUP
Změklé máslo s moučkovým a vanilinovým cukrem vyšleháme do pěny. Postupně vmícháme žloutky a ještě chvíli šleháme. Mrkve očistíme, nastrouháme na jemno a promícháme s moukou, do které jsme vmíchali prášek do pečiva. Mouku s mrkví postupně přimícháme do žloutkové směsi, přidáme mléko a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Připravené těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.
Upečenou bábovku necháme chvilku stát ve formě, pak ji vyklopíme.