Langoše – nejlepší recept
Pokud dostanete chuť na langoše, už pro ně nemusíte běhat do stánku. Podle tohoto jednoduchého receptu si připravíte tuto výbornou pochoutku snadno a rychle přímo u vás doma. Podívejte se na recept a pusťte se do smažení zlatavých langošů!
Suroviny:
- 3 a ½ hrnku polohrubé mouky
- 2 necelé hrnky mléka
- 1 kostka droždí
- ½ lžičky cukru
- ½ lžičky soli
- olej na smažení
- sýr na posypání, kečup
CO budeme potřebovat navíc?
- pánev, miska na zadělání těsta, vařečka
Postup:
- Vytvoříme kvásek z vlažného mléka, droždí a cukru
- Poté přidáme do již do vzešlého kvásku ostatní suroviny a vytvoříme nelepivé hladké těsto
- Necháme kvásek vykynout
- Vyválíme placku silnou asi 2 cm a hrníčkem vykrájíme kolečka, která necháme dokynout tak 10 minut
- Kolečka rukama vytaháme
- Vložíme na pánev plné oleje
- Smažíme cca 1 minut z každé strany
- Potřeme česnekem, kečupem a posypeme sýrem
Zajímavost: Víte, že langoše jsou původně maďarským pokrmem? Potřené lečem, patří mezi tradiční maďarské pokrmy. I slovo langoš vychází z maďarského výrazu „láng“, tedy česky plamen.
Ať už máte rádi langoše samotné, či potřené kečupem a česnekem, vyzkoušejte tento recept a jistě si ho zamilujete.