Kuřecí roláda – nejlepší recept
ČAS PŘÍPRAVY:
1 hod 35 minut
INGREDIENCE:
- 1 vykostěné kuře
- 200 g kuřecích jater
- 100 g žampionů
- 1 malá cibule
- 100 ml suchého bílého vína
- 100 g másla
- 2 starší rohlíky
- 100 ml kuřecího vývaru
- 2 vejce
- tymián
- sůl
- bílí pepř
POSTUP
Vykostěné kuře rozprostřeme na pečící papír nebo alobal, kde jej osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme kuřecím vývarem. Na másle si orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme játra nakrájená na větší kousky a opékáme je, dokud se nezatáhnou. Potom přidáme žampiony, opečeme, přidáme tymián, sůl a pepř.
Žloutky zpěníme s máslem a solí, z bílků vyšleháme sníh. Vše smícháme dohromady s rohlíkem a játry se žampiony.
Vytvořenou směs rozprostřeme na maso, přidáme snítky tymiánu a pomocí papíru či alobalu zavineme. Pevně utáhneme okraje, a nemusíme tedy roládu zašívat.
Do mělkého pekáčku dáme vodu, pokud máme k dispozici položíme do něj nerezovou mřížku, na kterou položíme roládu a dáme péct do trouby rozpálené na 160 stupňů asi na hodinu.
Roládu necháme po vyjmutí z trouby odpočinout, poté ji rozbalíme, šťávu slijeme do pekáčku.
Náplň do rolády může být jakkoliv obměňována dle vaší chuti. Je možné roládu naplnit například míchanými vajíčky se zeleninou, uzeninou apod.