Kapr pečený v alobalu

4 – 6 filet z kapra, 1 citron, sůl, 2 – 3 mrkve, 1 cibule, koření na ryby, 3 lžíce másla, petrželová nať, kopr, alobal, olej na potření

Rybí filety pokapeme šťávou z poloviny citronu, osolíme a posypeme kořením na ryby. Alobal potřeme olejem a vložíme naň rybí filety.

Mrkev umyjeme, očistíme a nakrájíme na tenčí hranolky, cibuli na tenká kolečka a rozdělíme na filety.

Nakonec obložíme kousky másla, posypeme nasekanou petrželovou natí a koprem.

Důkladně zabalíme do alobalu, aby nevytekla šťáva, uložíme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby.

Pečeme asi 25 – 30 minut. Dáváme pozor, aby z ryby nezůstala kaše. Podáváme s různě upravenými brambory a se salátem.

cibulecitronkaprkoření na rybymáslomrkevpetrželová naťsůl