Domácí okurková limonáda – nejlepší recept
Venkovní počasí láká ke sportování, případně také k posezení pod pergolou, na terase či zahrádce. tým Verge.cz přináší osvěžující recept, který je ideální právě v tom druhém případě.
Co byste řekli na domácí okurkovou limonádu? Je to relativně dost snadný recept, navíc oproti posezení v restauraci ušetříte nemalou finanční částku. Rozdíl na litr limonády může činit i více než třicet korun – a v trochu širší společnosti určitě u jednoho litru nezůstane, že?
Budete potřebovat následující ingredience:
1,5 litru neperlivé vody (perlivá samozřejmě nevadí)
jednu salátovou okurku
med, event. třtinový cukr – zhruba dvě polévkové lžíce
dvě limetky
Salátovou okurku je třeba nejprve oloupat a pokrájet na větší kostky. Pomocí mixéru pak vytvoříme pyré, do kterého přimícháme asi půl litru vody. Výslednou směs necháme zhruba čtvrt hodiny v chladničce. Potom vše přecedíme přes sítko do džbánu, osladíme medem nebo cukrem a přidáme i vymačkanou šťávu z limetek.