Čokoládové sušenky – nejlepší recept

Čokoláda – taky ji máte rádi? Klasická čokoláda je ale nuda, zkuste čokoládu schovat do sušenkového těsta a třeba nebudete mít výčitky z tohodle malého hříchu 🙂

Sušenky jsou na přípravu snadné, jediné zdržení je odležení v lednici, ideálně přes noc.

Na čokoládové sušenky budete potřebovat:

  • 2 tabulky čokolády s min. 70% kakaa (225g)
  • 1/4 másla
  • 2 vejce
  • 6 lžic cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • cukr na obalení (moučkový i krystal)

A jak na ně? Výroba čokoládových sušenek začíná rozpuštěním čokolády a másla ve vodní lázni. Poté, co čokoláda mírně zchladne, vyšleháme si v míse základ těsta z vajec a cukru a přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem. Do vzniklé hmoty pomalu vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.

Jakmile nám těsto bude držet pěkně pohromadě, zabalíme ho do fólie a dáme do lednice ztuhnout alespoň na tři hodiny, ideálně však přes noc. Když nám těsto vychladne, vytvarujeme z něho kuličky velikosti vlašského ořechu a každou postupně obalíme v cukru krystal a v následně v moučkovém cukru.

Kuličky rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a šup s nima do předehřáté trouby na 170 stupňů. Doba pečení sušenek je asi 12 minut. Směs cukrů nám na povrchu sušenek vytvoří ony měsíční praskliny.