Čokoládové sušenky – nejlepší recept
Čokoláda – taky ji máte rádi? Klasická čokoláda je ale nuda, zkuste čokoládu schovat do sušenkového těsta a třeba nebudete mít výčitky z tohodle malého hříchu 🙂
Sušenky jsou na přípravu snadné, jediné zdržení je odležení v lednici, ideálně přes noc.
Na čokoládové sušenky budete potřebovat:
- 2 tabulky čokolády s min. 70% kakaa (225g)
- 1/4 másla
- 2 vejce
- 6 lžic cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- cukr na obalení (moučkový i krystal)
A jak na ně? Výroba čokoládových sušenek začíná rozpuštěním čokolády a másla ve vodní lázni. Poté, co čokoláda mírně zchladne, vyšleháme si v míse základ těsta z vajec a cukru a přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem. Do vzniklé hmoty pomalu vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.
Jakmile nám těsto bude držet pěkně pohromadě, zabalíme ho do fólie a dáme do lednice ztuhnout alespoň na tři hodiny, ideálně však přes noc. Když nám těsto vychladne, vytvarujeme z něho kuličky velikosti vlašského ořechu a každou postupně obalíme v cukru krystal a v následně v moučkovém cukru.
Kuličky rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a šup s nima do předehřáté trouby na 170 stupňů. Doba pečení sušenek je asi 12 minut. Směs cukrů nám na povrchu sušenek vytvoří ony měsíční praskliny.