Bramborové knedlíky – nejlepší recept

ČAS PŘÍPRAVY:

30 minut

INGREDIENCE:

  • 1 kg vařených brambor
  • asi 300 g hrubé mouky
  • 2 malá nebo 1 velké vejce
  • sůl

POSTUP

Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den dopředu. Studené oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme, do důlku uprostřed rozklepneme vejce, posypeme částí mouky a ručně vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme mouku. Množství mouky je orientační, záleží na kvalitě brambor. Musí vzniknout hladké husté těsto, ze kterého půjdou vytvarovat knedlíky. Těsto rozdělíme na dvě nebo tři části (podle velikosti hrnce v němž budeme vařit), z každé vyválíme váleček a uvaříme v páře (asi 20 minut). Někdo je vaří v osolené vodě, ale s tím nemám zkušenosti.