Domácí termix – nejlepší recept

Domácí termix

Tvarohový dezert s kakaem, známý také jako termix, je chutný a snadno připravitelný dezert. V tomto článku uvádíme seznam ingrediencí a návod na přípravu tohoto lahodného dezertu.

Tento krémový, jednoduchý dezert lze připravit v hrnci, stejně jako pudink, a určitě bude hitem na každém setkání. Je to skvělý způsob, jak využít zbytky tvarohu a připravit si jednoduchou, ale chutnou sladkou pochoutku.

Termix

Termix se vyrábí z tvarohu, kakaového prášku, cukru a mléka. Kombinace ingrediencí vytváří bohatou a krémovou konzistenci, která je sladká i slaná. Kakaový prášek dodává hlubokou čokoládovou chuť, zatímco cukr a mléko sladkost.

Pokrm se tradičně podává chlazený, ale lze jej podávat i teplý. Často se doplňuje čerstvým ovocem nebo ořechy, které mu dodávají křupavost. Je také oblíbenou přílohou k domácí zmrzlině nebo dortu.

Pokud jde o podávání tohoto dezertu, existuje několik různých možností. Lze ho jíst samostatně jako sladkou pochoutku nebo ho lze podávat s jinými pokrmy. Zvláště dobře se hodí k dortům, sušenkám, ovoci a zmrzlině. Lze jej také podávat jako polevu na různé pokrmy.

Příprava Termixu

Základem tohoto dezertu je tvaroh, což je krém vyráběný z kysaného mléka a smetany. Má pikantní chuť a hedvábně jemnou strukturu, která se dokonale snoubí s kakaem. Kakao dodá pokrmu bohatou hloubku chuti a jejich kombinace vytvoří sladkou a slanou pochoutku.

Pro ty, kteří hledají zdravější variantu, lze tvarohový dezert s kakaem snadno připravit s menším množstvím cukru nebo s jeho náhradou. Lze jej také podávat s tvarohem se sníženým obsahem tuku nebo s odtučněným tvarohem pro méně kalorickou variantu.

Ingredience

  • 1 hrnek tvarohu
  • 1/2 hrnku cukru
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce másla
  • 1/4 šálku rozinek
  • 1/4 hrnku nasekaných vlašských ořechů (volitelné)
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo na mírném ohni.
  2. Přidejte tvaroh, cukr, kakaový prášek, rozinky a vlašské ořechy (pokud používáte). Vše smíchejte dohromady, dokud se nespojí.
  3. Vařte na mírném ohni asi 10 minut za občasného míchání, dokud směs nezhoustne.
  4. Přidejte vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
  5. Odstavte hrnec z ohně a nechte vychladnout.
  6. Termix podávejte teplý nebo studený, podle potřeby posypaný navíc nasekanými vlašskými ořechy.

Pokud hledáte snadný a chutný dezert, pak je Termix ideální volbou. Hluboká čokoládová chuť a krémová struktura tvarohu z něj dělají uklidňující pochoutku.

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a budete mít jistotu, že budete mít dezert, na kterém si všichni pochutnají. Pokud vám zbyde tvaroh, použijte ho do receptu na tvarohovou bábovku nebo švestkového koláče s tvarohem.